bewustzijn·Magische Maandag·Persoonlijke ontwikkeling

Mogelijkheden zien

Mogelijkeheden zien

Vandaag geniet ik na van een retraite van 6 dagen. Regelmatig trek ik me terug uit het volle leven. Soms alleen, vaker met een groep. Ik combineer het dan met een passie voor vegetarisch koken en kook dan voor de groep en doe mee met de meditaties. 

Voor sommige mensen is dit ondenkbaar om veel te mediteren en ook langere periodes in stilte te zijn. Het is ook niet alleen maar leuk. Gegarandeerd dat je jezelf in zo’n periode tegenkomt. Weerstand, niet willen, ergernis, oud zeer….. Inmiddels weet ik het en probeer het zoveel mogelijk: ‘in de bek te kijken’ (De bek van mijn eigen draken…..).

draak in de bek kijken

En het laat zich raden dan komt er ook weer een punt van openheid, meestromen, hartenkracht en liefde voor de mensen om me heen. Vreugde en Rust.

Tja het is net het echte leven, ‘UPS and DOWNS’, maar dan wel onder een vergrootglas.

Als je de stilte aangaat dan kan je echt oude rommel opruimen en transformeren, als vanzelf. Puur door er niet meer voor weg te lopen. In het dagelijks leven is het veel makkelijker om er aan te ontkomen. Door werk en verplichtingen word je afgeleid van wat werkelijk gevoeld en geleefd wil worden.

Iets wat ineens in het licht kan komen. Door naar die open, stille ruimte in jezelf te gaan zie je hele andere mogelijkheden.

Inspiratie
De open ruimte geeft nieuwe groei en bloei.

Het gebeurde mij dit keer pas bij de laatste meditatie.

Ik denk dat ik er wel over ga vertellen, maar het moet nog meer rijpen. In ieder geval is voor mij het bloggen een vast onderdeel in mijn leven geworden en vanuit de rust en stilte voelde ik ook heel goed dat daar nog veel te ontwikkelen valt en het echt iets is waar ik blij van word en mijn creativiteit, kennis en ervaring in kwijt kan.

                           Wat is dat voor jou? 

Heb je vragen over psychologische dingen of persoonlijke ontwikkeling, schroom niet te mailen, je krijgt altijd antwoord en als je het leuk vindt schrijf ik er een blog over, zodat ook anderen er wat aan kunnen hebben. Want vaak is het iets waar meer mensen mee lopen. Zie ook mijn vorige vraag/antwoord blogs: Blij met Mij, Dingen die zo Zijn, Innerlijke rust vinden.

Mail Psycholoog Bloem

Een hele fijne week met bloemen op je pad!

Liefs Marjan

zijn

Byron Katie
My favorite Byron Katie

Foto’s met Iphone van mezelf: roos en landschap, Plaatje Byron Katie, ‘I can’ en de draak van pinterest.

14 gedachten over “Mogelijkheden zien

 1. Ik loop ook vaak aan tegen de oude stukken die ik dan heb het omvormen naar positief vind ik moeilijk ik mediteer wel om er berusting in te vinden maar ik wil het opruimen na enige tijd komt het gewoon weer op .Dus blijft het kloppen .
  Wat raad je me aan te doen want ik wil er wel mee aan de slag om het aan tegaan en om te vormen zo dat er ruimte ontstaat voor een nieuw pad of kijk op het geheel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hai Ingmar, wat ik uit je reactie opmaak is dat je de uitkomst van mediteren en wat je dwarszit met nog meer openheid tegemoet kan treden. Voel je je veilig genoeg om stukje voor stukje de oude stukken aan te kijken? Ze zo objectief mogelijk ‘gewoon’ te zien? En nog een stapje verder…te omarmen, te accepteren voor wat het was niet fijn, waarschijnlijk, maar het is voorbij. Jij bent dat niet. Liefs Marjan

   Like

 2. Wij hebben het met ons gezin gedaan een paar jaar terug.
  Mindfullness retraite.
  Was een hele bijzondere ervaring.
  En idd. Die inzichten na mediteren of gewoon na een rustperiode zijn zeer waardevol.
  X

  Geliked door 1 persoon

 3. O, zeker heb ik ook af en toe een dag of een paar dagen nodig dat ik mij uit het leven terug trek en mijn hoofd leeg maak. Zonder zulke dagen zou ik de andere denk ik ook niet zo goed functioneren. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.