Lifestyle·overgang·Persoonlijke ontwikkeling·Vrije Vrijdag Inspiratie

Zilveren Lokken

Blog Serie: ‘Up to 50 with a big smile’ 

In een serie van 4 blogs schrijf ik over de fase naar 50 jaar toe. Met ontdekkingen waardoor ik kan zeggen: ‘Up to 50 with a big Smile’.

Al rond mijn 28 ste begonnen de eerste zilveren haren zich te vertonen. Niet zo gek, het zit in de familie. Mijn vader was al jong de trotse bezitter van een dikke bos grijs haar.

Met henna ging ik het jaren lang te lijf. Midden 30 liet ik het uitgroeien, het was toen peper en zout kleurig. Ik heb me nog een paar keer bij de kapper met minder natuurlijke verf laten behandelen, maar het voelde niet goed meer. Met 40 jaar nam ik een besluit om het niet meer te verven. Dit was ook een eerbetoon aan mijn vader, die dat jaar was overleden.

Nu ruim 8 jaar later is het een zilverkleurige bos haar en ik ben er helemaal content mee. Ik krijg regelmatig leuke reacties; of het mijn eigen kleur is, welke shampoo ik gebruik en ook zijn er al meerdere vrouwen die zich hebben laten inspireren en gestopt zijn met verven. Ik ken er slechts 1 die daarna weer gestart is, staat haar erg goed.

Voor mij is het ook een statement om trots te zijn op wie je bent van binnen en van buiten.

Nu wil ik helemaal niet zeggen dat iedereen moet stoppen met verven. Ik ken een vrouw die zegt: ‘Red till I’m Dead’, super statement ook!

coco chanelWat ik wil laten zien is dat je prachtig bent met zo’n keuze waar je helemaal achter staat en ook dat je niet je natuurlijke verloop hoeft te remmen of bedekken. Door met verve en trots jezelf te zijn ben je op zijn mooist! 

Het geeft een Vrij gevoel als je kan Zijn wie je Bent, kan Stralen. 

Er staan ook andere kleuren bij je, b.v. oud roze en koel blauw is vaak erg mooi. Met kleur en kleding onderstreep je je persoonlijkheid, helemaal los van wat je denkt te ‘moeten’ zijn, kan je op zoek gaan naar wat helemaal JOU is.

En dat geeft een grote lach en vreugde, want je bent uniek, helemaal vrij en ok!

Voorbeelden van Kleurrijke Vrouwen met Zilveren Lokken, gevonden op pinterest. Zie ook: Bord over kleurrijke vrouwen   Hoe is het voor jou?

Selfies, 🙂

Why grey?

Because my ideas are colourful!!

Liefs Marjan


Blog Serie: ‘Up to 50 with a big smile’:

1. Zilveren Lokken

2. Gouden Vondsten

3. Alles Wankelt, 1 ding is Zeker

4. Overgang naar een andere fase

Mail to: Psycholoog Bloem

8 gedachten over “Zilveren Lokken

  1. Hier net een maand terug toch weer alles gekleurd nadat ik het er een jaar lang uit heb laten groeien. Mijn probleem is dat ik alleen van voren grijs (wit!) aan het worden ben en het gewoon nog niet netjes egaal is. Maar mijn motto is: ‘mooi grijs is niet lelijk’, dus als ik nog iets grijzer wordt op de goede plekken, mag het er gewoon zijn.

    Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.