creatief denken·overgang·Persoonlijke ontwikkeling·Vrije Vrijdag Inspiratie

Gouden Vondsten

Tweede uit de Blog Serie: ‘Up to 50 with a big smile’ 

In een serie van 4 blogs schrijf ik over de fase naar 50 jaar toe. Met ontdekkingen waardoor ik kan zeggen: ‘Up to 50 with a big Smile’.

Tussen de 40 en de 50 jaar heb ik een enorme ontwikkeling door gemaakt van ‘alles moet kunnen en dat deed ik ook’, naar ‘wie ben ik en wat wil ik echt’?

Het proces is nog niet helemaal af en blijft ook in beweging natuurlijk. Ik wil hier wat ‘gouden vondsten’ met je delen.

 gele roosZELFVERTROUWEN is dichterbij dan je denkt. Door mezelf te gaan vertrouwen, door ritme en regelmaat te brengen in mijn dagelijkse dingen, door mezelf echt te gaan geven wat ik nodig heb, ben ik steeds meer te vertrouwen en dat is te voelen.

Het is dus iets wat je jezelf kunt geven als je het niet meer buiten jezelf gaat zoeken. Dus niet wat je allemaal presteert, maar hoe en wat je doet, geeft jezelf voeding en vertrouwen.

gele roos

ACCEPTATIE dingen niet meer anders willen dan dat ze zijn. Dit geeft me een heleboel rust en ook vreugde. Alles wordt moeiteloos.

Meestal wil een mens pijn vermijden en vreugde vasthouden. Daarmee mis je net het moment van dit is het, dit is ok, want dit is wat het is. Hier gaat in het NU zijn over.

gele roos

STILTE is je beste vriend. Door te leren met stilte om te gaan geef ik mezelf een heel kostbaar cadeau. Ten eerste is mijn innerlijke stem beter te horen. Het is ten tweede ook erg duurzaam, je bent minder afhankelijk van andere mensen. De stilte en meer op mezelf leren zijn als basis, geeft dat ik me een vrij mens kan voelen. ‘Ik ben ok met mezelf en als ik met anderen ben is dat fijn, maar ik heb ze niet perse nodig voor mijn geluk of gemoedsrust’.

Relaties ga je dan op deze basis aan en het is veel fijner om bij zo iemand te zijn. SAMEN ZIJN krijgt een andere kleur.

gele roosGEDACHTEN niet te serieus nemen. Gedachten komen en gaan, het is zeker handig om te plannen, de weg te vinden en om je gedachten dan op een rijtje te hebben, 🙂 Maar vele gedachten passeren die verder niet nuttig zijn, zeker als het piekeren wordt of oordelen over van alles en nog wat…  Gedachten laten voor wat ze zijn en meer vertrouwen op mijn innerlijke stem, die door de stilte steeds beter te horen is, dat geeft ook vertrouwen.

Intuïtie en gevoel staat in contact met je werkelijke zijn, dat wat in jou gemanifesteerd* wil worden.

* – Bij mij is het gezin, schrijven, koken en handwerken veel meer op de voorgrond gekomen, ipv carrière in mijn vak maken.-

gele roosJA JA JA een JA tegen het leven, zeggen. Alle gouden vondsten hebben dat gemeen. Wat ik steeds meer leer is me niet meer te verzetten, me over te geven aan het leven zoals het komt. Beseffen dat ik er geen controle op heb, op al die factoren die invloed hebben op elk momentje in mijn leven. Overgave aan de stroom van het leven, door met een grote JA mee te gaan bewegen……. klinkt mooi en geeft ook elke dag weer een uitdaging.

Deze vondsten lijken wat saai te zijn, maar het levendige en kleurrijke zit hem niet in alle uiterlijkheden en naar buiten gaande beweging om MEE te kunnen in de ‘ratrace’ van prestatie, opsmuk, bedrog, verslaving, etc. Alle kortstondige, tijdelijke geneugten of manipulaties om geen pijn te hoeven voelen.

Wat ik steeds meer vind is duurzaamheid in waar ik mee kan stromen en vreugde vind. En niet te vergeten ook de pijnlijke kanten niet weg wil hebben, ook daar vind ik steeds meer schoonheid in. Het is moeilijk te vatten in woorden, dat schiet altijd te kort. Deze begrippen gaan vanzelf voor je leven als je steeds meer in je leven mee kan bewegen.

Met gedachten niet te pakken, maar in het gevoel laten OPBLOEIEN!! Er mee leven in je gevoel en bewustzijn is voldoende, kijk maar….laat maar gebeuren……

Heel leuk als je een reactie wilt geven, dit kan door linksboven op ‘reacties’ te klikken. Is dit een te abstract verhaal? Of kan je het meevoelen? Wat heb je nodig om het helder(der) te krijgen? Ik schrijf er graag over, dus laat het me weten en wellicht heb je een vraag voor mijn 4de blog in deze serie…??? Mag ook via de mail.

Liefs Marjan


 

Blog Serie: ‘Up to 50 with a big smile’:

1. Zilveren Lokken

2. Gouden Vondsten

3. Alles Wankelt, 1 ding is Zeker

4. Overgang naar een nieuwe fase

Mail: Marjan, Psycholoog Bloem

vertrouwen krijgen
Op weg naar 50, met vertrouwen…..

10 gedachten over “Gouden Vondsten

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.