Persoonlijke ontwikkeling·positieve psychologie

Inspiratie en infoblogje

IMG_4330Meestal ben ik in de herfstvakantie jarig, zo ook dit jaar. Ik heb besloten om op retraite te zijn dan. Donderdag vertrek ik en ik kom zondag weer terug. Het is best een hectische tijd geweest en ik voel dat ik de rust van meditatie, een fijn ritme en reflectie even goed kan gebruiken. Dit geeft me de mogelijkheid om mijn 7×7 jaarsperiodes onder de loep te nemen en met de oogst daarvan mijn 50ste levensjaar in te gaan. Al eerder schreef ik een serie over: ‘Up to 50 with a big smile’, want 50 is al heel wat, maar misschien ook nog maar de helft van een leven, wie zal het zeggen? 

Dit jaar heb ik me voorgenomen om 52 blogs te gaan schrijven, dit is al de 60 ste, wow. wabi sabiHet is heerlijk om te doen en ik geniet ook enorm van mensen die er ook wat aan hebben en me dat teruggeven. Delen is Helen. Je mag me altijd mailen over je levensvragen, ik geef je snel antwoord of schrijf er een blog over als je dat leuk vindt en anderen kunnen zich vaak ook herkennen.  

Van het een komt het ander, ergens kan er een idee borrelen, je praat met iemand en daar ontstaat iets, waardoor het balletje verder gaat rollen….vertrouw daar op! Een voorbeeld hiervan zal ik later nog eens delen.

wabi sabiVerder ben ik erg geïnspireerd door WABI SABI en de Japanse Marie Kondo, ik wil daar de komende weken over gaan bloggen. Hier alvast een voorproefje d.m.v. foto’s van pinterest.

Maar ja, wie weet wat er tijdens mijn retraite verder aan inspiratie gaat borrelen. 

Hieronder mijn cadeautje aan mijn lezers een mooie tekst die ik vaak voorgelezen heb bij het begin van een vergadering. Zo mooi hoe een tekst uit 1692 nog steeds actuele waarde heeft en twee kanten van alles belicht, waardoor je de balans kan voelen.

Laat je inspireren door een ander, de natuur, kunst, liefde, literatuur……

Liefs Marjan, ❤

meditatie en mindfulness


INSPIRATIE CADEAUTJE

Wees kalm temidden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in stilte kan heersen. Sta op goede voet met andere mensen zonder jezelf geweld aan te doen, zeg je waarheid rustig en duidelijk en luister naar anderen; ook zij vertellen hun verhaal.

Mijd luidruchtige en agressieve mensen; zij belasten de geest. Wanneer je je met anderen vergelijkt zou je ijdel en verbitterd kunnen worden want er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan jezelf. 

Geniet zowel van wat je bereikt als van je plannen. Blijf belangstelling houden voor je eigen werk, hoe nederig dat ook moge zijn; het is een werkelijk bezit in de veranderlijke fortuin van de tijd.

Betracht voorzichtigheid bij het zaken doen, want de wereld is vol bedrog. Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd; veel mensen streven hoge idealen na en overal is het leven vol heldendom. Wees jezelf. Veins vooral geen genegenheid. Maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alle dorheid is zij eeuwig als het gras.

Volg de loop der jaren met gratie; verlang niet naar een tijd die achter je ligt. Kweek geestkracht om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn, maar verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren. Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren, je hebt het recht hier te zijn en al is het je al of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zoals het zich ontvouwt en zo is het goed.

Heb daarom vrede met god, hoe je ook denkt dat hij moge zijn, houdt vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven. Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen, is dit nog steeds een prachtige wereld. Wees voorzichttig. Streef naar geluk.

Tekst gevonden in de oude kerk van Baltimore, gedateerd 1692

love

Een gedachte over “Inspiratie en infoblogje

 1. Lieve Marjan.

  Gefeliciteerd met je verjaardag.
  Heb het goed daar waar je bent.
  En ik heb al zin in ons volgende afspraak.
  als je terug bent gaan we er een maken.

  dikke knuffel van Saroj.

  Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.