co-creatie·inspiratiecoaching·mindfulness·Persoonlijke ontwikkeling·Psycholoog Bloem

Vertrouwen op dat ieder stapje in de richting van je passie belangrijk is.

kaarsjesIn een blog, (klik hier om te lezen) in oktober schreef ik het volgende:

Van het een komt het ander, ergens kan er een idee borrelen, je praat met iemand en daar ontstaat iets, waardoor het balletje verder gaat rollen….vertrouw daar op! Een voorbeeld hiervan zal ik later nog eens delen.

Graag deel ik je daar nu een voorbeeld van en hoop je daarmee te inspireren om meer te vertrouwen op elk klein stapje die je zet in de richting van je Passie. Dat al die stapjes altijd wat opleveren. Niet altijd precies wat je er van te voren van verwachten zult. Meer dat je jezelf ook kan laten verrassen.

Al heel lang klonk er een stem in mij: schrijf schrijf schrijf. Dan had ik allerlei andere dingen te doen en drukte het weg. Maar het fluisteren werd roepen en schreeuwen, tot ik er echt gehoor aan moest gaan geven. Allerlei andere excuses als; wat heb ik nu te schrijven, kan ik dat wel, wie denk je wel dat je bent, je wordt heus geen bestseller schrijfster hoor, wat heeft het voor zin, etc, etc. 

Maar nee, een vrouw in een overgangsfase en herstellende van een burn-out die gaat anders kijken en luisteren. DUS: Begin 2015 heb ik  me gewoon voorgenomen elke week een blog te gaan schrijven. Stemmetjes te negeren die anders zouden willen, gewoon zitten en schrijven en kijken wat er gebeurd!

Als ik nu zou verwachten na een jaar 10.000 bezoekers per week te willen hebben of 1000de volgers, dan zou ik falen. Of andere verwachtingen, dat geeft stress en komt voort uit een gevoel van controle en ook dat het dáarom zou gaan. Het gaat er veel meer om dat ik er plezier in heb, dat ik mijn intuïtie volg en dat ik me laat verrassen en wat er dan gebeurd als ik dat door me heen laat komen. Een ontdekking als; het schrijven kost me veel moeite, ik weet vaak niet waarover, etc. is ook een goede ontdekking, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd en wat van geleerd.

Het gaat allemaal niet vanzelf, ik heb me er enorm voor ingezet. Ik heb geleerd om een site te maken en gaande weg leerde ik meer. Ik heb alles gelezen over bloggen en leer nog steeds van beide dingen. Ik heb mijn blogs gedeeld, me kwetsbaar opgesteld door ook biografische dingen bloot te geven, ik heb geleerd wat dankbaarheid is en vertrouwen en nog veel meer! Ik ben trots en blij.

Maar vooral klopt mijn geloof in dat je stap voor stap dingen opbouwt en ook dat van het een het ander komt, sowieso.

Dus nu, na bijna een jaar bloggen en meer dan 52 blogs (70) geschreven te hebben deel ik nog een paar heerlijke resultaten met je om je te inspireren!

Zo’n stemmetje, die van binnen roept, ga daar gehoor aan geven, met een klein stapje, schrijf, schilder, fiets, zwem, ren, teken, doe een cursus, etc. elke dag of een paar x per week, doe het gewoon en kijk verwonderd wat er gebeurd, zonder doel en zonder verwachting ervan! (Tuurlijk stiekem heb ik ook wel verwachtingen, maar het diepere gevoel van naar mijn passie luisteren en nieuwsgierig naar wat er komt dat voedt mij elke dag. En die verwachtingen zijn leuk, maar een dieper weten zegt; ‘het kan nog wel eens heel anders en veel leuker worden dan dat ik nu kan verwachten/bedenken/dromen…..’)

simelstOnverwachts werd een paar weken geleden mijn blog over Wichtelen 28 keer gedeeld op facebook en daardoor kreeg ik daar op 30 nov. 382 bezoekers! In totaal  nu bijna 500. Even in perspectief, in dit hele jaar zijn er 2674 bezoekers geweest en 6579 bezichtigingen, dat betekent dat iedere bezoeker meerdere blogs leest. Any way. Getallen, goed om als blogger naar te kijken af en toe. En fijn om te weten dat er lezers zijn. Natuurlijk een schrijver wil gelezen worden. Daarom dit voorbeeld, onverwachts kan een blog zomaar een beetje booming worden. Gewoon leuk dus. Er leeft iets.

Een ander super leuk resultaat vind ik dat ik ben gaan samenwerken met Lieke Meertens van Be Blissed en herstellenvanburnout. Door samen te werken sta je natuurlijk sterker, inspireer je elkaar en wordt het nog spannender wat er allemaal uit voort kan komen. En met Marielle Giesberger van Wat is jouw pit? Hoe en wat volgt snel!

Het mooiste resultaat voor mij is dat ik heb ervaren dat schrijven mijn

mijnwerkplek
‘werkplek’ (Passie volgen voelt niet als werk).

passie echt is. Ik zit nooit verlegen om inhoud, de zinnen vloeien makkelijk uit mijn vingers en ik word er erg blij van mijn kennis, ervaring, inzichten, belevenissen te kunnen delen. Al maak ik er maar 1 ander persoon blij mee, die iets herkent of een sprankel inspiratie ervan krijgt. 

Achter de 1 mogen vele nullen komen, maar in intentie voel ik dat de stroom en de ‘drive’ is dat ik doe wat dichtbij mezelf is. Dat ik dat stapje voor stapje heb verworven, ervaren en ook dat het nog maar een millimeter is van wat er nog kan ontstaan!

Wat is jouw Passie? Welke stem negeer je al heel lang? Wat voor wensen heb je om in 2016 waar te gaan maken?

Schrijf er over in je dagboek of een mooi schriftje. Laat je verrassen en kijk naar een eerste stapje om te gaan zetten, klein, maar fijn! En een tweede zal als vanzelf volgen. Geniet van de weg, ❤

Liefs en een passievol weekend, Marjan


INSPIRATIECOACHING klik hier.

GRATIS: Mail je levensvraag en ontvang een inspirerend antwoord.


Foto’s internet en selfie, 🙂

Shakti: Drijvende kracht achter alle actie en existentie in de fenomenale wereld als de kosmos. Vertegenwoordigster van de vrouwelijke energie, ieder mens heeft een eigen ‘Shakti’, een levensenergie, die moet worden opgewekt en ten gunste gewend worden…. Kortom: je levensenergie staat je ten dienste om je passie te kunnen leven. ❤

 

 

 

 

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.