inspiratiecoaching·Magische Maandag

Kleur Rijk Voelen

 

Afgelopen weekend fietste ik voor een leuke workshop, ayurvedisch koken, naar Heiloo. De bollenvelden staan momenteel in volle bloei, wat een genot! In dit blog laat ik je een beetje mee proeven van die kleurrijkheid en filosofeer ik nog wat door op:

Ruim Denken en Kleur Rijk voelen…

Het was overigens een heerlijke ochtend met 5 vrouwen van rond de 50. Delen en samen eten, dat is zo voedend op meerdere vlakken, aanrader!

 

bollen4Wat kleuren en geuren met je doen, de geuren van dit hyacinten veld was in de verre omtrek te ruiken. Daar word ik blij van!

En dan de luchten waarin ook van alles te beleven valt, ik zou er van mijn fiets van vallen.

PURE RIJKDOM

Waar geniet jij van? Wat is helemaal vrij en gratis en kan je je toch heel rijk van voelen?

 

Veel mensen denken niet ruim, maar beknellen zichzelf met hun gedachten. Maar het is te leren om ruimer te gaan denken en daardoor je -kleur-rijker te gaan voelen.

Dit citaat las ik in het boek van Jan Geurtz, Verslaafd aan denken. De weg naar verlichting en levensgeluk (2013).

Dit boek is zeer de moeite waard als je je wilt verdiepen in hoe je aan denken verslaafd bent en hoe je ruimte en vrijheid kan gaan ervaren:

Als de geest  naar zichzelf kijkt, ook al is er niets te zien, is hij levendig en helder, ongekunsteld, vrij, volkomen ontspannen, rust in die staat op natuurlijke wijze, zonder afgeleid te zijn.                                                                               ~Dilgo Khyentse

Blz. 130 Een meditatie prachtige instructie: Net zoals modderig water, als je het niet roert, vanzelf helder wordt, zo zal ook de geest als je hem met rust laat zijn eigen heldere natuur realiseren.

Door telkens opnieuw naar de geest te kijken en hem met rust te laten, herken je geleidelijk aan steeds beter je eigen gewaarzijnde natuur. Subject en object worden steeds helderder gezien als wat ze altijd al waren: twee onderling afhankelijke verschijningsvormen van dezelfde fundamentele natuur, het oorspronkelijke oordeelvrije liefdevolle gewaarzijn. Dat is wie we werkelijk zijn.

Door meditatie beoefen je het kijken naar je gedachten, waardoor het denken verruimen kan. Soms proef je een glimpje verlichting wat zich steeds verder kan uitbreiden.

Verbinding met de natuur kan ook je denken wat verruimen, waardoor je meer kan zien dan je eigen ideeën en oordelen.

Oefenen, oefenen , oefenen.

Om te gaan ervaren dat jij niet je gedachten bent en de daaruit voortvloeiende gevoelens.

Je ware zelf is gewaarzijn, als een spiegel die puur reflecteert. Die vindt niks, wil niks veranderen of ervan weg gaan.

Ruim denken leer je door je denken te gaan observeren, via meditatie. Je gaat ruimte zien en voelen. Je denken hoeft niet te stoppen maar alleen maar waargenomen worden in wat het werkelijk is, nl gedachten en geen waarheid. 

Fijne kleurrijke week!

selfie Marjan2.jpg Liefs Marjan, 


Sharing = Caring en gezellig!        Deel hieronder of via MAILTOMARJAN

bollen3
     Heerlijk die ruime boeiende luchten, prachtig die uitgestrekte kleurrijke bollenvelden.

 

          

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s van mijzelf.

De recepten die we gekookt hebben afgelopen zaterdag zal ik nog op mijn andere blog delen. Zie voor meer recepten: Vegan & Suikervrij.

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.