inspiratiecoaching·Magische Maandag

De magie van lanterfanten

img_6805Langzaam schieten we door naar de zomer. Vandaag was het nog een regenachtige dag, maar het wordt beter hoorde ik. De zomer is bij uitstek een periode om heerlijk te lanterfanten. In dit blog fantaseer ik een beetje verder op lanterfanten, doe je mee?

Lanterfanten staat voor mij voor niks hoeven en gewoon op pad gaan en maar zien wat er gebeurd of waar ik zin in krijg. Het liefst heb ik wekelijks zo´n dagje of in ieder geval een ochtend.

Wat doe jij op een lege vrije dag of ochtend het liefst? Deel het hieronder en inspireer anderen.

Met een boek in mijn tas een opschrijf boekje en een pen, mijn laptop, wellicht, kan ik me kostelijk vermaken. Ik ga op weg en heb zo een aantal plekjes waar ik het heerlijk vind om neer te strijken, een kopje thee te drinken, wat te kijken en lezen, dat inspireert me vaak ook om te schrijven.img_6806

Maar er hoeft helemaal niks. Zo kan ik in een boekwinkel terecht komen en daar zo maar een uur verdwalen in nieuwe boeken, tijdschriften, mooie opschrijfboekjes en pennen. Precies de ingrediënten die mij gelukkig maken op mijn lanterfantpad, 🙂

Het kan ook zijn dat ik naar de zee fiets, Bergen aan zee of Camperduin en neerstrijk op het strand of het terras van een strandtent. Langs de zee banjer en mijn gedachten niet meer zo sterk aanwezig lijken.

De magie van vrij voelen, los van wat dan ook waar ik me over het algemeen zeer verantwoordelijk voor voel. Ortho, sport, school, was, maaltijd, etc. voor het gezin of dingen t.a.v. werk, er is genoeg. Het kan blijven malen, maar  tijdens het lanterfanten kan ik alles even loslaten en voel ik het vertrouwen onderliggend dat alles oké is en op zijn pootjes terecht komt.

Ondanks of dankzij dat ik even lekker alles laat en lanterfant.

De leegte die kan ontstaan geeft me kracht om weer fris in te stappen. Met een open mind en een warm hart voor alle mensen om me heen.

De magie van opgeladen worden door te niksen of lekker te lezen en te verbinden met een verhaal, of te genieten van de natuur. Het zand tussen mijn tenen, de wind door mijn haren, de golven die mijn knieën raken, in het zand zitten en eindeloos staren.

Niks, nee, niks bijzonders, maar zo waardevol. Hmmm…

Liefs Marjan, ❤


Processed with Rookie Cam   MAIL TO MARJAN, welcome, 🙂

Een gedachte over “De magie van lanterfanten

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.