Vertraag je Pas

Een vers jaar ligt voor je. In december heb je vast ook gemijmerd over het nieuwe jaar, nieuwe doelen, wensen, goede voornemens. En nu wil je ermee aan de slag.   Goed idee!
Want dan heb ik een heleboel inspiratie voor je in 2017.

Dit jaar is het thema voor mijn blog:  Slow Life

Slow Life; een leven wat met aandacht geleefd wordt, zich niet laat leiden door de drukdrukdruk modus. Je passie en behoeftes meer gaan leven, van binnen uit. Je levensstijl veranderen gaat niet van de een op de andere dag, daarom nemen we er rustig de tijd voor. Stapje voor stapje, blog voor blog. Maar vooral in jouw tempo en wat bij jou past. Ik reik je inspiratie, oefeningen en tips aan en jij kan meepikken wat je aanspreekt, raakt of naar verlangt.

                                      Er is dus geen haast, 😉

Goede voornemens sneuvelen vaak in januari al. Ik schreef daar een blog over, die kan je HIER vinden. Wat wel werkt is geïnspireerd zijn, voelen wat er gewild wordt en daar naar luisteren. Met aandacht daarvoor zal je gaan stralen, opbloeien en van daaruit heb je heel veel te geven aan je omgeving.

Je kan erop vertrouwen dat als het moeiteloos gaat, dat het dan klopt. Als er moeite ervaren wordt dan zit je niet in de stroom van Slow Life en vraagt dat om even een stapje terug te doen.

Slow Life is geen sloom leven, er hoort gewoon hard werken bij, op zijn tijd. Maar vanuit dat er genoeg ontspanning tegenover staat en dat het werken gaat vanuit een stroom die klopt.

Hoe dit er verder precies uitziet ga ik in wekelijkse blogs met je delen. Het is niet vooraf geschreven. Het zit in mij en ontvouwt zich gaande weg, door eigen ervaring, kennis en onderzoek. Ik kan alleen maar vol overtuiging dingen met je delen die ik zelf leef, die waarachtig zijn. Met de uitnodiging jouw Slow Life te ontdekken.

Niet dat ik volledig Slow en Zen ben, (Wie wel, het leven is altijd in beweging tenslotte.) ik onderzoek, ontdek en ook het vallen zal ik met je delen. Groeien is tenslotte vallen en opstaan.

Dus, stel gerust je vragen en schrijf me je opmerkingen, daarmee kan het een uitwisseling zijn. Dat is het mooie van social media, tenslotte. MAILtoMARJAN

TIP: Schrijf je ervaringen in een boekje: SLOW LIFE in progress

Oefening:  Vertraag je  Pas.

Door letterlijk je pas te vertragen zal je in een andere modus komen. Als je jezelf voort voelt jakkeren, sta dan even stil, haal een paar x diep adem en ga op de helft van je tempo verder.  Die paar minuten die het langer duurt zal je voordeel gaan geven. Misschien dat je wat eerder vertrekt, anders gaat plannen. Helemaal goed.  Vanuit rust en aandacht de dingen doen,  de tussen ruimte van het lopen, bewegen van het één naar het ander, is belangrijk. Neem dan juist even je rust. De letterlijke pas vertragen heeft invloed op je figuurlijke pas, je zijn, je voelen, je balans tussen ontspannen en inspanning. Ervaar het en schrijf daarover in je boekje.

 

 

TIP: Een Happiness Jar of Dankbaarheidspot is super leuk om mee te beginnen vandaag. Lees mijn eerste blog uit 2015 hierover, HIER.

Op een mooi en inspirerend Slow your Life in 2017,

Liefs Marjan, ❤


Mijn wens is dat er meer mensen gaan reageren op mijn blog, zodat het nog meer een wisselwerking kan zijn. En dat steeds meer mensen mijn blog zullen vinden, ❤

Foto van de slakken: Ronald Koster

 

 

Advertenties

13 reacties

 1. […] Als het even kan buiten zitten, eten, lezen, fietsen, wandelen. Lekker vitamine D tanken en energie opladen. Net zo belangrijk als gezond eten en genoeg rust. Die balans maakt dat je veel meer aan kan en -weer- zin hebt in alles. Slow your life gaat voornamelijk over de balans en goed voelen wat je lichaam&geest nodig hebben en genieten van wat je om je heen ervaren kan. Door genoeg te kunnen ontspannen kleur je je leven met vreugde en deel je dat als vanzelf. Dus genoeg aandacht voor jouw binnen wereld en behoeften maakt dat je sprankelt naar buiten toe. En mensen aan jouw ZIJN zich laven. Daar hoef je niks speciaals voor te doen, verder. Hoe leuk is dat? LOVE SLOW LIVING   Lees meer: KLIK […]

  Like

 2. […] voorgaande blogs b.v: Just drink your tea, love, Vertraag je Pas, met info over het beginnen van een Slow […]

  Like

 3. […] volgende stap na: Vertraag je pas is Just drink your tea, […]

  Like

 4. Leuke blog! Het thema spreekt me heel erg aan, want ik ben zelf momenteel op zoek naar manieren om meer balans te vinden in het dagelijks leven. Thema waar ikzelf ook bezig mee ben is: Luisteren..
  Ik kijk uit naar je volgende blogs! 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Goed om te horen. Je mag me je specifieke knelpunten bij het balansen, persoonlijk mailen als je dat fijn vindt. Ik neem het thema luisteren mee in de komende weken/blogs. Dank je voor je reactie. Ma of di verschijnt het nieuwe blog. Fijne dag vandaag. 🌺

   Like

 5. Afgelopen jaar een mindfulness cursus gevolgd. Dat gaf me wel wat inzichten. Inderdaad om wat meer je pas te vertragen. Nu nog volhouden

  Liked by 1 persoon

  1. Wat leuk, volhouden is vaak lastig ik zal daar nog een blog aan wijden… fijn weekend! 🌺

   Like

 6. Mooi Marjan, ik volg😊

  Liked by 1 persoon

  1. Fijn en op naar een prachtig mooi jaar!🌹👋🏾🌹

   Liked by 1 persoon

 7. Mooie en inspirerende blog om te lezen en ik ga zeker mee doen met langzamer leven 2017
  Dank je wel voor de tips!

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel en super leuk dat hè meedoet. 💫👌🏽💫

   Like

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: